Κοινή δήλωση των υποψηφίων της Λαϊκής Συσπείρωσης για τα στρατόπεδα που λειτουργούν στη Δυτική Αθήνα

Απομάκρυνση των στρατοπέδων που λειτουργούν στη Δυτική Αθήνα και μετατροπή τους σε χώρους πρασίνου, αναψυχής, πολιτισμού και αθλητισμού, με ελεύθερη και δωρεάν χρήση ζητούν με κοινή δήλωσή τους ο Γιάννης Πρωτούλης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής, ο Μιχάλης Σελέκος, δήμαρχος Χαϊδαρίου και εκ νέου υποψήφιος και ο Θοδωρής Σκολαρίκος, υποψήφιος δήμαρχος Αγίων Αναργύρων – Καματερού, με τη Λαϊκή Συσπείρωση. Αναλυτικά στην κοινή δήλωση αναφέρουν:

«Στους δήμους Χαϊδαρίου και Αγίων Αναργύρων – Καματερού λειτουργούν εδώ και δεκαετίες στρατόπεδα εντός του αστικού ιστού, παρά τις δεσμεύσεις των κυβερνήσεων διαχρονικά και τα χρονοδιαγράμματα που παρουσιάζονταν κατά καιρούς για την απομάκρυνσή τους σε άλλες περιοχές. Η λειτουργία τους ξεκίνησε σε μια περίοδο που οι πόλεις είχαν μια εντελώς διαφορετική όψη.
Πιο συγκεκριμένα, στο Χαϊδάρι λειτουργούν τα στρατόπεδα “Καραϊσκάκης” Α’ και Β’, συνολικής έκτασης 3200 στρεμμάτων, που βρίσκονται δίπλα στο Νοσοκομείο “Αττικόν”.
Εντός του στρατοπέδου «Καραϊσκάκης» Α’, βρίσκεται το ΜΠΛΟΚ 15, το ιστορικό αυτό κτίριο που υπήρξε χώρος κράτησης και τόπος μαρτυρίων χιλιάδων κομμουνιστών και αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης από τους χιτλερικούς. Από το ΜΠΛΟΚ 15 μεταφέρθηκαν οι 200 κομμουνιστές κρατούμενοι στον τόπο εκτέλεσής τους, στην Καισαριανή, την πρωτομαγιά του 1944.
Στον δήμο Αγίων Αναργύρων – Καματερού λειτουργεί δίπλα σε κατοικίες το Στρατόπεδο “Κοσκινά” (301 Ε.Β.), έκτασης περίπου 220 στρεμμάτων.
Διαχρονικά και σταθερά στηρίζουμε τις διεκδικήσεις του λαϊκού κινήματος για την απομάκρυνση των στρατοπέδων σε κατάλληλες περιοχές και την απόδοσή τους σε όφελος των αναγκών του λαού ως χώρων πρασίνου, αναψυχής, Πολιτισμού και Αθλητισμού, με ελεύθερη και δωρεάν χρήση. Με μια σειρά πρωτοβουλίες έχουμε αναδείξει την ανάγκη οι παραπάνω χώροι να δώσουν ανάσα στη Δυτική Αθήνα, μια περιοχή με ελάχιστους ελεύθερους χώρους και χώρους πρασίνου. Καμία σκέψη για τσιμεντοποίηση και επιχειρηματική εκμετάλλευση.
Στεκόμαστε ιδιαίτερα στο αίτημα το ΜΠΛΟΚ 15 να αποδοθεί στον λαό του Χαϊδαρίου, αλλά και ευρύτερα της Δυτικής Αθήνας. Να είναι το ΜΠΛΟΚ 15 επισκέψιμο, χωρίς περιορισμούς, καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου, ως ιστορικό μνημείο της πάλης ενάντια στον φασισμό».
Μοιραστείτε: